FAQ

settings.tab.title.demo

Може ли да намеря препоръки за диети и здравословно хранене в Отслабни.бг?


Да, разбира се. Но тъй като една ефективна диета трябва да е съобразена със спецификите на организма и начина на живот на всеки човек те трябва да се приемат като общи насоки. Препоръка за конкретна диета за Вас може да бъде дадена само след задълбочен анализ.
Does Otslabni.bg offer services in English?


Yes, I am happy to assist any English speakers in Sofia who seek to improve their health and fitness using holistic nutrition methods. Simply email me at tania.petroff@facelift-fitness.com or use the contact page and send me a message, so we can decide how we can work together.
Включват ли плановете на Отслабни.бг някакви специални хранителни добавки?


Не. В повечето случаи пътят към по-добрата форма е по-скоро свързан с промяна на същестуващите хранителни и двигателни навици, и приема на "магически" хранителни добавки не може да замени нормалните продукти, които може да намерите във всеки един магазин. Дори консумацията на най-обикновените храни в подходящ режим може да доведе до фантастични резултати. Заедно ще видим какъв е този режим за Вас.
Трябва ли да се откажа от месото, за да отслабна и подобря формата си?


Отказът от месо и месни продукти може да има много положителни ефекти. Същевременно заместването на месото с други продукти е понякога доста рисково и може да доведе до обратен на желания резултат. Доста често месните протеини се заместват с въглехидрати, което пък става причина за много неприятни последици за здравето, а и до увеличаване на теглото. Плановете за отслабване не би трябвало да изключват приема на месо освен ако не сте убедени, че това е правилното решение за Вас.
Мога ли да отслабна бързо?


Да, можете. Въпросът е какво се случва след това. Всеизвестен е така наречения "йо-йо" ефект където бързото отслабване е последвано от възвръщане на предишните килограми плюс доста допълнителни. Обикновено това е най-големият психологически шамар, който човек може да получи и да го откаже да търси по-удачен режим на хранене. Успешното отслабване е дългосрочната промяна в тялото и ума. С моите методи ще имате хранителен режим, който може да следвате до края на живота си и увереността да задържите най-добрата си форма. Същевременно не бива да мислите, че всичко е много бавно и тежко: при подходяща мотивация отслабването може да бъде бърз и устойчив процес.
Имам здравословни проблеми. Могат ли диетите и отслабването да ги решат?


В повечето случаи правилния хранителния режим и отслабването могат да бъдат изключително полезни за решаване на дълбоки проблеми със здравето. Същевременно те не бива да бъдат заместител на компетентната лекарска намеса. Двете са различни аспекти на една и съща монета - грижата за Вашето здраве. С подходяща диета и подкрепа от моя страна Вие ще имате едно оръжие в повече за подобряване на здравето си. Здравословното хранене е едно много силно оръжие.
Предлагате ли услуги онлайн?


Да, процесът може да е изцяло онлайн: от първоначални консултации до видео разговори за анализ на прогреса Ви. По време на съвместната ни работа може да ме търсите по всяко време за неограничен брой въпроси по Facebook Messenger, Viber или Whatsapp. Винаги ще бъда на разположение, тъй като знам от какво значение е подходящата подкрепа.
Заслужава ли си да започна консултации за отслабване след като всичко може да се намери в интернет?


Факт е, че всичко може да бъде открито в интернет, но това може да бъде както с положителен така и често с отрицателен знак. Наред с много полезни неща може да се сблъскате с джунгла от заблуди, от която да излизате дълго и трудно. Освен това знанието е само един аспект на успешния процес по отслабване и търсене на по-добра форма. Освен насоките, консултантът по отслабване ще бъде Ваш водач и подкрепа във всяка една стъпка. С Отслабни.бг ще може да разчитате на компетентност и добри резултати.
Какво е "holistic nutrition"?


Holistic nutrition, или "холистично хранене" е идеята, че здравето на човек е резултат от комбинираното действие на физико-химични, мисловно-емоционални, и фактори от заобикалящата го среда. В резултат на това, усилията за намиране на най-благодатното състояние на всеки човек, се опират в цялостен анализ на индивидуалността и средата, както и в неговото отношение към постигането на тези цели. С други думи, холистичното хранене не е само търсене на подходящо хранене, а изграждане на модел на поведение, който е оптимален за отделния човек. Една добра диета без цялостен модел за здравето и благосъстоянието на човек става често неефективна.